Mala škola četkanja zuba

Posted in Vijesti

Stomatolog (8)Kako naučiti djecu i odrasle pravilnoj oralnoj higijeni? Uključite se u našu malu radionicu i saznajte zašto, kada, kako, s čime i koliko dugo četkati zube.

Radionica se zasniva na individualnom tretmanu oralne preventive – iTOP, koji se provodi u našoj ordinaciji na osnovi certifikata o završenom iTOP treningu.

Cilj programa je ostvariti uspješnu oralnu higijenu, prilagođenu svakom pacijentu pojedinačno, kako bi se zdravlje zuba i okolnog tkiva očuvalo tijekom cijelog života. 

Zasniva se na ideji dr.J.Sedelmayera, osnivača iTOP-a, profesora koji podučava oralnu higijenu na Dentalnoj klinici sveučilišta u Hamburgu, da se pacijentu pruži prava informacija o tome kako pravilno čistiti zube i međuzubne prostore, da mu se pomogne da razvije manualnu vještinu koju svakodnevno usavršava i da se na redovitim kontrolnim pregledima provjerava ispravno provođenje oralne higijene.

family-brushing-teethZa svakog se individualno određuje tehnika, zato je trening individualan. Posebno motivirani pojedinci kandidati su za solo tehniku, kao i pacijenti s implantatima i ortodontskim aparatićima. Pacijentu se mjeri svaki interdentalni prostor kako bi se odredila veličina odgovarajuće interdentalne četkice jer u pojedinim međuzubnim prostorima zubni konac nije dovoljno učinkovit. Mjerenja su vizualno prikazana na papiru tako da pacijent zna koju interdentalnu četkicu gdje treba koristiti.

Jedino se adekvatnim izborom odgovarajućih instrumenata i njihovom redovitom pravilnom primjenom može temeljito očistiti svih pet ploha zuba te tako prevenirati karijes. Uz to, važno je i pravilno četkanje ruba gingive koje mora biti učinkovito da bi preveniralo gingivitis i parodontna oboljenja, ali i atraumatsko da ne bi dovelo do ozljede ili povlačenja ( recesije ) gingive, te izložilo ogoljele zubne vratove osjetljive na toplinske podražaje.

Nazovite nas, mi smo tu da Vas educiramo i motiviramo da doživotno očuvate zdravlje Vaših zuba.

Škola uključuje besplatni pregled zuba za 4 osobe, kontrolu plaka, upute u tehnike četkanja zuba i poklon paket.