Implanto-protetika

Posted in Usluge

Što su zubni implantati?

dental implantsZubni implantati predstavljaju nadomjestak za izgubljeni korijen zuba. Ugrađuju se u kost kako bi postali nosačem za protetske nadomjestke kao što su krunice, mostovi ili proteze.

Zubni implantati usađuju se kad nedostaje samo jedan zub u zubnom nizu kako bi se implantacijom izbjegla preparacija zdravih susjednih zuba (brušenje) i izrada mosta.

Zatim, implantati nude mogućnost nadoknade upravo onih zubi koji nedostaju kako bi se mogao izraditi fiksni protetski nadomjestak i tako izbjeći nošenje djelomične mobilne proteze.

Osim u tim situacijama, implantati se ugrađuju i potpuno bezubim pacijentima koji često imaju problema s nošenjem potpunih mobilnih proteza. Implantati su u tim slučajevima posebno zahvalni, jer služe za sidrenje (učvršćivanje) proteza, pri čemu nošenje, osobito donjih proteza, postaje znatno sigurnije, a žvakanje kvalitetnije.

Dentalni implantat sastoji se od implantata u užem smislu riječi – titanskog vijka koji se postavlja u kost, krunice – dijela kojeg vidimo u ustima te nadogradnje koja povezuje ta dva dijela.

U našoj ordinaciji koristimo isključivo implantate najvišeg standarda koji dugogodišnjim kliničkim ispitivanjima pokazuju najbolje rezultate.

 

 

POPUST