Enodoncija

Posted in Usluge

Liječenje korijenskih kanala

karijes shemaLiječenje korijenskih kanala zuba provodi se u slučajevima kada je zubna pulpa (živac) nepovratno oštećena.To se događa zbog uznapredovalog karijesa krune ili korijena zuba, istrošenosti zuba uslijed dugotrajnih škripanja i škrgutanja, odnosno uslijed frakture zuba nakon traume.  Ono se zasniva na uklanjanju oštećene pulpe, preciznom čišćenju i oblikovanju korijenskog kanala, temeljitom ispiranju i preciznom brtvljenju kanala biokompatibilnim materijalima. Primjena apex lokatora omogućava precizno određivanje dužine korijenskog kanala čime se eliminira iritacija tkiva izvan kanala. Izliječeni zub se nakon toga sanira nadogradnjom od kompozitnim materijalima i protetskim nadomjestkom.

POPUST

 

Revizija starih punjenja

endodontU slučaju neadekvatnog liječenja zubnog kanala, može doći do neželjenih komplikacija koje se pojavljuju u obliku boli prilikom zagriza na liječeni zub, pojave otekline ili fistule u području korijena zuba. Tada treba ponovno liječiti korijenski kanal uklanjanjem starog punjenja, preciznim čišćenju i oblikovanjem korijenskog kanala, temeljitim ispiranjem i u konačnici ponovnim preciznim brtvljenjem korijenskog kanala biokompatibilnim materijalom.

POPUST

 

 

Izbjeljivanje avitalnih zuba

single wPonekad kad se devitalizira zub, može doći do promjene boje zuba. On može potamniti, posiviti u odnosu na ostale zube. To se prvenstveno događa zbog taloženja pigmenata iz krvi u dentin, unutarnju strukturu zuba, što onda prosijava kroz caklinu kao tamna mrlja. Često je to posljedica traume ili karijesa koji su prouzročili nekrozu zubne pulpe, a produkti nekroze su se istaložili u dentinu.

 

 

Estetske kompozitne nadogradnje

nad-17-zajednoS napretkom tehnologije materijala moguće je nadoknaditi opsežniji gubitak zubnog tkiva kompozitnim materijalima pojačanim staklenim vlaknima visoke čvrstoće i elastičnosti koje se približavaju vrijednostima prirodnog zuba, a ni boja zuba se ne mijenja. Takve nadogradnje koje se sidre u korijenu zuba osnova su za dalnje protetske radove.